12 de febr. 2007


2ª entrega: de l’operació Vista Rica-La Rasa

Es trobem ja en l’any 2002 i és oficial que es vol fer el “ trueque” , fins aquests moments ja existia la Societat La Rassa-2, SL que treballava a “tope” per aconseguir la modificació urbanística de la zona de La Rasa, societat que en els seus principis tenia per objectiu la compra venda de caravanes i posteriorment com a compravenda de béns immobles (cal llegir la 1ª entrega).

Ple del marc 2002 (3) : Actuacions preparatòries de modificació del PGM del sector discontinu Vista Rica-La Rasa, fem un petit resum de les intervencions de l’oposició i govern:

ERC: “ És d’estranyar en la proposta, que l’inversor sol·lícita la modificació del PGM en el qual, vol perdre molts m2 de sostre edificable, per què ? promoció immobiliària i altruisme, fins ara, estaven renyits”

PP : Demana més informació, però tot ho troba molt estany.

IC : El Sr. Campos (ex-Alcalde i veterà expert en la matèria) “ Avui no toca el debat a fons, l’operació s’hauria de fer molt diferent, les contrapartides pel poble haurien de millorar, es perd molta zona d’equipaments.

PSC : L’Alcalde César Arrizabalaga manifesta: “ Es vol dignificar una de les entrades de Montcada fins ara ple de caravanes… actuarem sempre d’acord amb la Llei( 1)

Ple de Juliol 2002: Aprovació provisional del “ trueque”, es fa públic que ens construirà un hotel a La Rasa, locals comercials, algun equipament i alguns pisos, i a Vista Rica, un parc públic. Resum de les declaracions:

ERC : “Per requalificar uns terrenys en benefici d'una immobiliària no es pot utilitzar com a moneda de canvi Vista Rica que ja és zona de parcs i jardins.

PP : “Tot desprèn un “ tufillo” …. Aquí hi ha una operació especulativa d'uns inversors que han adquirit uns terrenys uns mesos abans i que ja tenien clar la requalificació urbanística…. és escandalós que s’accepti el govern, aquesta proposta”

IC : El Sr.Campos (ex Alcalde) manifesta: “No és de rebut el que s’està donant d’aprofitament urbanístic als promotors en uns terrenys majoritariament zona d’equipaments, el premi per obtenir Vista Rica és excessiu, val la pena rectificar “

PSC : Sr. Alcalde contesta a les insinuacions d’especulació per part de l’oposició amb un to enfadat: “ Ell sempre actuarà d’una forma neta i clara … sempre d’acord amb la Llei”

A partir d’aquest Ple, La Rassa-2, S.L. ja pot començar a buscar, si no ho tenia ja, els nous (2) inversors i promotors per fer l’Hotel, etc, fins que finalment, ven la finca el mes de febrer de l’any 2004, per un valor de quasi 4 milions d’euros, concretament la Societat MALCA-2, S.A. paga 3.891.000 euros, això suposa multiplicar per 4 el que havien pagat (uns 900.000 euros).

L’any 2004 aquesta operació de requalificació urbanística, que en teoria es donava per finalitzada, pateix un canvi espectacular, tot pren un caire diferent, el gir és de 180 graus i és sol·lícita per part del nou promotor, una segona modificació del PGM consistent en treure l’hotel de sobre per poder construir dos gratacels de 14 pisos.

Ho explicarem a la propera entrega, que no té rebuig, on una sèrie de circumstàncies, necessitats i casualitats coincideixen, i convé que els nostres internautes coneguin.

… continuarà.

(1)Una curiositat: el Sr. Alcalde d’una forma repetitiva, cita, en diverses ocasions, que es complirà la Llei, cosa que entenem que sempre s’ha de donar per fet, no?

(2)Aquí, qualsevol pot pensar o malpensar, depèn com s’interpreti l’escrit, que el nou inversor-promotor podia intuir per on anirien els trets, atès l’alt preu que va pagar...és molt estrany això, oí? Sí, és mira per la vessant dels negocis, s’ha de reconèixer que és un autèntic “lince”

(3)Per més informació, si algú persona l’interessa, es pot consultar l’actas dels Plens de març i juliol del 2002 a la web de l’Ajuntament, també a La Veu.





2 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Veien com unes decissions administratives fan que pugi el preu dels terrenys, jo em pregunto a quin preu sortiran els pisos que s'hi construiran?... i els de VPO quin preu costaran?
Al final aquestes decissions del nostre Ajuntament les acavan pagan els de sempre: el poble.

Estic farta de tanta irresponsabilitat!!!!

A.P.S. ( Masrampinyo)

Anònim ha dit...

Algú em pot dir perquè si des del 2002 s'aprova el chachullo de Vista Rica-La Rasa, si Vista Rica que ja pràcticament era jardí i parc, perquè no s'hi va actuar? Perquè és primer lo de la construcció? Així demostren la seva intel·ligencia els nostres mandataris que no veuen que lo de Vista Rica es deteriora per moments i ens costarà (si mai s'arriba a fer) molts més diners l'adecentar-la i fer-la visitable. Clar que ben mirat si ser intel·ligent és especular i no ho és complir algunes promeses quan es tracta de respectar patrimoni... doncs així anem. I això que al A Fons d'avui hi ha una frase del nostre alcalde que diu que: "es considera un apassionat per una ciutat a la que estimo i que ha vist néixer i créixer els meus fills" (pag. 9)Potser li convindria menjar més cues de pansa que serveixen per refrescar la memòria. No s'ompli la boca de comentaris com aquest; fets és el que volem que les paraules es poden convertir en allò de "Lo que el viento se llevó"
B.Roca